Prin prezenta, vă INVITĂM să participați la evenimentele informative organizate de către Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural din RM (ANTREC Moldova) în cadrul proiectului ALECTOR (Rețelele de Cooperare între Actori a mai multor Nivele pentru a avansa Standardele de Calitate în Turismul de Patrimoniu la Nivel Transfrontalier):

17.06.2016 - Conferința de presă cu ocazia implementării proiectului ALECTOR (Anexa 1)
18.06.06.2016 – 20.06.2016 – Lansarea traseului turistic ”Pomul vieții” (Anexa 2)

Importanța evenimentelor respective ține de promovarea noii viziuni asupra creării ofertelor turistice axate pe valorificarea și promovarea patrimoniului cultural material și imaterial al țării.

Acest traseu de patrimoniu circumscris comunicării prin simboluri cuprinde 10 locații turistice diferite: muzee, vinării, cetate, mânăstire, popas turistic, peisaj arheologic, pensiuni turistice rurale, centru cultural, vinotecă. În locațiile selectate simbolurile căutate sunt esențiale. Ele exprimă atât creativitatea, cât și generozitatea poporului nostru și vor fi văzute în diferite ipostaze consacrate de tradiție în muzee și în case, vor fi gustate, băute, dar și preparate, vor fi admirate ca lucrări de artă, dar și create, încât turiștii să participe la descoperirea semnificațiilor lor, ca niște căutători de comori spirituale. Fiecare din aceste locații pune accentul când pe toate trei simboluri: pomul vieții, pâinea și vinul de ritual, când pe unul sau două dintre ele, dar mereu activitățile trimit la elogierea cadrului natural și la triumful vieții.

Pomul Vietii logoÎn țările partener, participante în proiectul ALECTOR, ”Pomul Vietii” este numit
δέντρο της Ζωής/Hayat Ağacı/Дървото на Живота/Древо Життя/სიცოცხლის ხე/Tree of Life.

La eveniment sunt invitați reprezentanții mass media. Participarea este gratuită.

Ținând cont de numărul limitat de locuri disponibile, se va aplica principiul primul venit – primul servit!

Vă rugăm să confirmați pînă la data de 15.06.2016 participarea la evenimente printr-un mesaj la adresa electronică This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., cu indicarea numelui și prenumeului participantului, companiei/asociației/instituției pe care o reprezintă, precum și a datelor de contact (telefon, email).

ANTREC-Moldova is a non-governmental, apolitical and non-profit organization that promotes rural, ecological and cultural tourism in Moldova from 2000. ANTREC-Moldova is the first professional rural tourism association in our country, that have created a network of guesthouses. The positive results obtained by ANTREC, throughout its activities, is due to our team: country's top specialists involvements in the fields of culture, ethnology, history, law, economics, ecology, crafts, etc.