Sarbatoarea Pastelui in Moldova

 

Prima soţie a lui Ştefan cel Mare a fost blonda şi preafrumoasa Evdochia din Kiev, sora cneazului Simion, vasal al regelui Poloniei.

Hits: 10980
Sarbatoarea Pastelui in Moldova

 

Pentru mulţi Basarabia este o „rană“ care doare şi astăzi. Din păcate în perioada interbelică, când teritoriul dintre Prut şi Nistru a revenit, aproape miraculos, în cadrele Statului naţional român, prin eforturile unor patrioţi care după aceea au plătit din greu sprijinul acordat ideii româneşti.

Hits: 7753
Sarbatoarea Pastelui in Moldova

 

Cîndva, demult, pe cînd se schimba sarea pe aur, nişte negustori bogaţi cu carele pline cu sare, treceau pe lîngă o mlaştină din valea Răutului. Drumul li s-a părut lung şi au hotărît să meargă de-a dreptul prin mlaştină. Carele s-au împotmolit. Ca să poată scăpa cu zile negustorii au aruncat sacii în stufărie şi au eşit la drum. Mîhniţi amarnic nu ştiau ce să facă…

Hits: 10502
Sarbatoarea Pastelui in Moldova

 

La 2 iulie 2014 s-au împlinit 510 de ani de la trecerea în nemurire a celebrului voievod al Ţării Moldovei - Ştefan cel Mare şi Sfânt. Personalitate genială, strălucitul domn a lăsat o urmă adâncă în istoria, cultura şi civilizaţia multiseculară a poporului român.

Hits: 7926
Sarbatoarea Pastelui in Moldova

 

Muzeu etnografic sub cerul liber, ce reconstituie satul basarabean din sec. XVIII-XIX. Problema creării unui astfel de muzeu s-a pus încă la începutul sec. XX de renumiții savanți şi oameni de cultura P. Ștefănică, M. şi P. Mihail. 

Hits: 7368
Sarbatoarea Pastelui in Moldova

 

 

            

Hits: 6406
Sarbatoarea Pastelui in Moldova

 

Icoana este un semn al prezenţei lui Dumnezeu sau a sfinţilor, fie în Sfânta Biserică, fie în casele creştinilor, de aceea ea trebuie să aibă un loc deosebit. Iconostasul de casă a creştinului se face din poliţe. 

Hits: 7530
Sarbatoarea Pastelui in Moldova

 

Usturoiul este o planta medicinala, alimentară si condiment, avand un bulb alcătuit din mulți catei înveliti individual in câte o formatiune membranoasa.

Intai de toate, trebuie spus ca usturoiul este o sursa buna de magneziu, vitamina B6, C si B1. Este bogat in fosfor, seleniu, calciu, potasiu si fier.

Hits: 5722

ANTREC-Moldova is a non-governmental, apolitical and non-profit organization that promotes rural, ecological and cultural tourism in Moldova from 2000. ANTREC-Moldova is the first professional rural tourism association in our country, that have created a network of guesthouses. The positive results obtained by ANTREC, throughout its activities, is due to our team: country's top specialists involvements in the fields of culture, ethnology, history, law, economics, ecology, crafts, etc.