s. Saharna, r. Rezina

Mănăstirea Saharna (mănăstire de călugări) cu hramul Sfânta Treime a fost întemeiată în anul 1776 de monahul Vartolomeu Ciungul (Krivorucikoi). Biserica mare, cu hramul Sfânta Treime a fost construită între 1818-1821. Biserica cu hramul Nașterea Maicii Domnului (paraclisul de iarnă) a fost construită în 1863.

Mănăstirea se află la 90 km de capitala Republicii Moldova și la 8 km de oraşul Rezina. Din anul 1964 biserica a fost folosită ca depozit al spitalului pentru copii handicapaţi şi club. Între anii 1990-1997 întregul complex mănăstiresc este restaurat.

În mănăstire se afla moaştele întregi ale Cuviosului Macarie (1888-1964), fost stareţ al mănăstirii. A fost canonizat cu puţini ani în urma. La racla sfântului se fac multe minuni.

Mănăstirea Saharna este inclusă în:

> Ruta turistică N6. Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.