or. Chișinău

Porțile Sfinte sau Arcul de Triumf din Chișinău au fost construite in anul 1841, având o înălțime de 13 metri. Stilurile arhitecturale se îmbina armonios, astfel ca cei patru piloni sunt in stil corintic, iar nivelul superior este decorat in stil clasic.

În centrul construcției se afla un ceas, care este luminat pe timpul nopții. Acesta a fost construit pentru a comemora victoria armatelor rusești asupra turcilor. In interiorul arcului se afla un clopot care a fost format din metalul de la tunurile turcești capturate in război.

Arcul de triumf din Chișinău face parte dintr-un ansamblu arhitectural ce unește printr-o axa de simetrie Catedrala Nașterii Domnului, Clopotnița, Piața Marii Adunări Naționale si Clădirea Guvernului. Ceasul din Arcul de triumf veghează asupra Chișinăului de mai bine de 166 de ani, fiind martor la toate evenimentele ce au avut loc in aceasta perioada, fiind in același timp si un simbol al liniștii si stabilității.

Arcul de Triumf este inclus în:

> Itinerar turistic N19. Tur de oraş "Chişinău capitală europeană". Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.