Rezervaţia «Pădurea Domnească», fondată în august 1993, pe o suprafaţă de circa 6.032 ha amplasată lîngă satul Balatina, reprezintă una din cele mai vechi păduri din lunca Prutului şi din întregul ţinut. Ea îmbracă Prutul în haina verde pe o distanţă de aproximativ 60 km. Este o pădure tipică de luncă inundabilă, deşi inundaţiile nu mai sunt actuale după construcţia barajului şi a lacului de acumulare de la Stînca-Costeşti, în amonte pe Prut.

”Pădurea Domnească” reprezintă un adevărat muzeu sub cerul liber, care în prezent se încearcă a fi transformat într-un laborator ştiinţific de studii şi restabilire a biodiversităţii. Regimul de ocrotire al rezervaţiei cere permis pentru vizitare, care se obţine la secţia teritorială a Asociaţiei de Stat pentru Silvicultură ”Moldsilva”.

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.