Rîul Răut este cel mai mare afluent al Nistrului li al treilea rîu ca lungime în spaţiul natural al Republicii Moldova. Izvorăşte lîngă localitatea Rediu-Mare, ducîndu-şi apele pe o distanşă de 286 km pînă la vărsarea în Nistru, lîngă localitatea Ustia.

Defileul rîului este aici aproape sălbatic, cu maluri abrupte, cu stînci ciudate, care în ansamblul lor formează configuraţii peisagistice foarte pitorelti, cum sunt de exemplu cele de la Trebujeni sau de la Jeloboc-Furceni. Cu două-trei secole în urmă, această arteră acvatică era navigabilă pînă la cetatea medievală Orheiul-Vechi, situată lîngă Trebujeni.

În cursul inferior, la conftuenţa cu rîuleţul Cula, Răutul forma odinioară întinse lacuri şi iazuri, din nefericire dispărute astăzi.

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.