Pornind de lîngă satul Temeleuţi (Călăraşi0, de la o altitudine de 180 de metri, şerpuind printre dealurile şi colinele Codrilor, rîul Bâc ajunge pe la jumătatea celor 155 de kilometri ai săi în capitala Republicii Moldova. Înainte de a intra în Chişinău, lîngă satul Ghidighici, rîul intersectează şirul de recifi calcaroşi din bazinul Nistrului, formînd un defileu pitoresc, numit Cheile Bâcului.

În 1963, lîngă satul Ghidighici a fost construit un lac de acumulare ce se alătură celorlalte două lacuri naturale – Bâcovăţ și Calfa - aflate pe cursul rîului Bâc.

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.