satul Rudi, raionul Dondușeni

Catedrala Adormirea Maicii Domnului din Drochia este unicul lăcaș sfânt construit în 1988 din Basarabia care a fost pictată de marele maestru, pictorul român, Petre Achițenie și al feciorului său, Ioan Achițenie.

Accesări: 1182

 

satul Ţiganca, Cantemir

La 2 km de Cantemir, aproape de satul Stoianovca, se află un cimitir militar, unde au fost înhumate rămăşiţele pământești ale ostaşilor şi ofiţerilor români, căzuţi în luptele din iunie-iulie 1941. În 1996, la iniţiativa băştinaşilor, Ministerul Apărării al R. Moldova şi Ambasada României au instalat aici o piatră funerară, o cruce, a fost plantat un parc.

Accesări: 1255

 

or. Chișinău

Primul teatru stabil de expresie română în Basarabia, al cărui succesor de drept este actualul Naţional de la Chişinău, nava – pilot al culturii dintre Prut şi Nistru, a luat fiinţă la 10 octombrie 1920, din iniţiativa unui grup de fruntaşi ai vieţii publice locale în frunte cu Sergiu T. Niţă, ministru al Basarabiei în guvernul României, Ştefan Ciobanu, membru al academiei Române, scriitorii: Nicolae N. Beldiceanu, Nicolae Beldiman, Leon Donici şi regizorul Gheorghe Mitu Dumitriu.

Accesări: 1140

 

or. Chișinău

Aleea Clasicilor este un complex sculptural aflat în Parcul Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău. Pe ambele părți ale aleii sunt amplasate busturile din granit roșu a clasicilor literaturii române și a animatorilor politici notorii pentru Republica Moldova.

Accesări: 1148
Expeditie pe Nistru. Calatorie pe Nistru cu barca.

 

În curînd!

Accesări: 3822

 

or. Chișinău

Parcul se întinde pe o suprafață de 145 de hectare dintre care 9 hectare suprafață de apă. A fost amenajat în 1968 pe locul unui deal cultivat cu trandafiri, fiind trase alei și diguite malurile apelor.

Accesări: 1115

 

satul Chiţcani, raionul Căuşeni

Nu departe de cetatea Tighina se află cea mai măreață mănăstire din Basarabia "Noul Neamț", de la Chițcani cu hramul Sfintei Înălțări. Mănăstirea "Noul Neamț" este mănăstire de călugări, 80 de viețuitori.

Accesări: 1148

 

satul Slobozia Mare, raionul Cahul

Muzeul a fost fondat in anul 1988 și clădirea muzeului are șase săli (fiecare sală avându-și denumirea corespunzătoare):

Accesări: 1230

 

satul Iurceni, raionul Nisporeni

Localitatea Iurceni e cunoscută în Moldova şi departe de hotarele ei prin renumitul Bâlci al olarilor desfășurat aici în septembrie, unde se adună meşterii populari din toate colţurile ţării. Satul este atestat documentar în anul 1429 într-un act de danie, făcut unui boier de către Alexandru cel Bun.

Accesări: 1197

 

s. Răciula, r. Călărași

La început a fost mănăstire de călugări însă în anul 1811, în urma desființării schitului Mana din apropierea mănăstirii Curchi, aici se înființează şi devine obște de călugărițe. Biserica Nașterii Maicii Domnului a fost ridicată în 1800, iar Biserica Sfântului Ierarh Nicolae în 1822.

Accesări: 1260

 

satul Cosăuți, raionul Soroca

La câțiva km de satul Cosăuți se află un monument al naturii Pragurile Nistrului şi unica în Moldova carieră de granit. Tot aici se dobândește cea mai bună piatră de construcţie şi de finisaj, cunoscut departe de hotarele republicii.

Accesări: 2152

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md
antrec_ong@yahoo.com

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.