Bardar, Ialoveni

Situată la doar 2 km de vatra satului, ferma de struţi din Bardar este una din cele mai mari din republică. În prezent numărul acestor păsări exotice se ridică la circa 100. Ca să menţină căldura în interiorul încăperilor unde sunt adăpostiţi struţii, fermierul a închis sistemul de ventilaţie, iar pe parcursul zilei păsările sunt scoase afară, unde aleargă ca să se încălzească.

Accesări: 2545

 

or. Cricova, Chișinău

Combinatul de vinuri „Cricova” a fost înfiinţat în anul 1952 şi este considerat unicul in lume. Astăzi „Cricova” este un adevărat oraş subteran al vinului, care se întinde pe o lungime de peste 60 km. Străzile subterane au denumiri exotice: „Cabernet”, „Merlot”, „Chardonnay”.

Accesări: 2024

 

orașul Ceadâr-Lunga

Mănăstirea Ceadâr-Lunga (mănăstire de călugăriţe) cu hramul Sfântul Mare Mucenic Dimitrie se află lângă orașul Ceadâr-Lunga, la o distanţă de 125 km de capitala Chişinău. Biserica Sfântul Dimitrie a fost aruncată în aer de comunişti în anul 1972, iar mănăstirea a fost ridicată în anul 2000 la iniţiativa protoiereului Dumitru Chioroglu.

Accesări: 962

 

or. Chișinău

Biserica de lemn a fost sfințită de către Prea Sfințitul Teodosie Snagoveanule, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor la vremea aceea, în ziua de 26 iulie 1998. Hramul bisericii este Sfânta Cuvioasă Parascheva, (în grecește "paraschevi" înseamnă "vineri").

Accesări: 917

 

satul Slobozia Mare, raionul Cahul

Muzeul a fost fondat in anul 1988 și clădirea muzeului are șase săli (fiecare sală avându-și denumirea corespunzătoare):

Accesări: 1016

 

or. Chișinău

Academia de Științe a Moldovei (A.S.M.) reprezintă unica instituție publica de interes național în sfera științei și inovării, este coordonator plenipotențiar al activității științifice și de inovare - în calitate de cel mai înalt for științific al țării - consultant științific al autoritarilor publice ale Republicii Moldova, are statut autonom și funcționează în baza principiilor autoadministrării.

Accesări: 880

 

raionul Orhei

Rezervația Trebujeni se află în raionul Orhei, între satele Furceni și Trebujeni. Se înscrie în categoria arealelor protejate ce beneficiază de formele caracteristice reliefului carstic, dezvoltat pe calcare sarmațiene în versanții abrupți - stâncoși ai râului Răut.

Accesări: 1423

 

satul Cosăuți, raionul Soroca

În urma săpăturilor arheologice în locul satului a fost descoperită o aşezare omenească, vechimea căruia atinge 22 mii de ani. Nu departe de această aşezare paleolitică, într-un defileu adânc, Stațiunea paleolitică Cosăuți este o descoperire senzațională a vestitului arheolog I. Borziac, care elucidează o cultură a omului din trecut și este una din cele mai remarcabile construcții logice ale omului din paleoliticul superior.

Accesări: 1140

 

s. Ţîpova, r. Rezina

Mănăstirea rupestră “Țîpova” este săpata în rocile calcaroase pe vârful unei stânci abrupte, deschizând o priveliște fermecătoare a luncii fluviului Nistru, ea fiind perfect armonizată cu natura din jur. Primele încăperi ale schitului au fost construite mai la nord de actuala mănăstire, într-o stâncă, pe deasupra unui mal abrupt.  A fost fondata la începutul sec. XVI (în unele documente istorice datează din sec. XII-XIV).

Accesări: 1684

 

s. Saharna, r. Rezina

Conacul a fost ridicat în secolul al XIX-lea. La începutul secolului al XX-lea aici locuia inginerul Nicolae Apostolopulo. Monumentul de pe mormântul lui a fost executat de prietenul familiei Apostolopulo, celebrul sculptor Alexandru Plămădeală.

Accesări: 1121

 

satul Popeasca, raionul Ștefan Vodă

Satul Popeasca (1769) – sat cu oameni gospodari, cu case bine amenajate, cu miros de busuioc şi gutui. Profesorul şcolar Anton Port este cea mai mare celebritate din sat. Curtea lui se vede din depărtare şi nu о poţi confunda cu oricare alta. La domnul Port deseori vin în vizită delegaţii, chiar şi de peste hotare.

Accesări: 986

 

raionul Orhei

Schitul Butuceni cu hramul Adormirea Maicii Domnului (schit de călugări) se află în satul Butuceni, la 15 km de or. Orhei sau la 60 km de capitala Chişinău și este amplasată pe un promontoriu de pe malul drept, stâncos și abrupt al râului Răut. Se pare că schitul a fost construit în sec. XV.

Accesări: 1040

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md
antrec_ong@yahoo.com

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.