satul Dobruşa, raionul Şoldăneşti

Mănăstirea Dobruşa cu hramul Sfântul Mare Ierarh Nicolae (mănăstire de călugări) se află în satul Dobruşa, raionul Şoldăneşti la 100 km de capitala Chişinău și a fost întemeiată în anul 1772 de monahii Ioasaf de la Probota şi Eufimie de la Curchi.

Accesări: 1182

 

or. Hâncești

Castelul de vânătoare se află la intrarea secundară pe teritoriul palatului de reşedinţă a lui Manuc-bei, construit din iniţiativa fiului magnatului armean Oganes. Arhitectura clădirii are drept model castelele europene medievale cu turnuri acoperite cu acoperişuri piramidale, cu săgeţi decorative în vârful lor.

Accesări: 2259

 

satul Bujor, raionul Hâncești

Biserica „Sfinţii Voievozi” din satul Bujor a fost menţionată prima dată în anul 1780, fiind atunci construită din lemn. Sfântul locaş avea icoanele necesare şi o bibliotecă completă de cărţi bisericeşti.

Accesări: 1961

 

satul  Mereni, raionul Anenii Noi

Fabrica a fost construită în mijlocul secolului trecut, în 1959 ca întreprindere vinicolă primară în sistemul  gigant al vinului "Moldvinproma." Astăzi această vinărie este complet renovată.

Accesări: 1561

 

or. Chișinău

Porțile orașului Chișinău sunt un ansamblu de clădiri cu mai multe etaje de pe Bulevardul Dacia, amplasat la intrarea în municipiul Chișinău, capitala Republicii Moldova, dinspre Aeroport.

Accesări: 1055

 

satul Curchi, raionul Orhei

Așezământul monastic Curchi reprezintă un adevărat poem al credinței, blagoslovit de Dumnezeu. Serviciile divine organizate aici sunt ținta circuitului religios. La Mănăstirea Curchi turiștii rămân adânc impresionați de stilul de viața monahal conservat cât și de tradiția bucătăriei multiseculare, care oferă rețete de bucate și băuturi servite la o masă călugărească. In lacul din preajmă turiștii amatori pot pescui.

Accesări: 2219

 

or. Chișinău

Hotelul Cosmos - situat în centrul orașului Chișinău, capitala Moldovei. Hotelul este perfect localizat cu acces la centre de business din Chișinău, palate de cultură și instituții publice. Hotelul Cosmos dispune de 200 de camere: single, duble cât și apartamente cu doua și trei odăi.

Accesări: 993

 

satul Cobâlea, raionul Şoldăneşti

Biserica de lângă Stejarul lui Ștefan cel Mare de o vârstă de 700-750 de ani, bustul lui și clopotnița bisericii, separată de edificiul central, formează un ansamblu de obiecte cultural-geografice de interes internațional.

Accesări: 1121

 

or. Chișinău

În luna aprilie a anului 1945, pe strada Haralampievscaia 74, în locul unui atelier de confecţionare a încălţămintei, a fost deschisă prima fabrică de încălţăminte din Moldova. Compania "Zorile" este cel mai mare producător de încălţăminte din piele din Moldova şi pretinde la titlul de primul brand naţional de pantof.

Accesări: 1258

 

satul Dolna, raionul Străşeni

Rezervaţia știinţifică este arie naturală protejată de stat și se întinde pe o suprafaţă de 5177ha la 49 km de capitala Chişinău (ocolul silvic Lozova, raionul Străşeni). Rezervaţia a fost organizată în anul 1971. Vegetaţia silvică este reprezentată de păduri foioase (de gorun, stejar şi fag) de tipul pădurilor central-europene. Covorul ierbos este format din peste 750 specii de plante.

Accesări: 1138

 

s. Saharna, r. Rezina

În partea dreaptă a Nistrului se află rezervația peisagistică ”Saharna”. Ea include aria din cursul inferior al pârâului Saharna, cu un relief cu altitudini de până la 230 m, foarte fragmentat și pitoresc, ce creează peisaje naturale impresionante. Aici se găsesc două masive silvice, o vâlcea cu o mică cascadă, peșteri, rămășițele unei mănăstiri în piatră, ansamblul mănăstirii construite în sec. XIX și alte monumente.

Accesări: 1281

 

s. Ţîpova, r. Rezina

Una dintre cele mai pitorești rezervații cu relief specific, situat pe malul drept al Nistrului, este Țipova (306 ha), între satele Horodiște și Țipova. Ea cuprinde malul înalt abrupt al Nistrului și defileul pârăiașului Țipova, ambele cu forme priporoase de relief, cu grote și peșteri. Defileul are o adâncime de 120-200m și se deschide spre valea Nistrului, iar cascadele au căderi de apă de 10-16m.

Accesări: 1318

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md
antrec_ong@yahoo.com

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.