Ialoveni

Întreprinderea vinicolă funcţionează din anul 1953 și este bine cunoscută în Republica Moldova şi peste hotarele ei, pentru faimoasele mărci de vinuri peliculare Shervin IALOVENI. Prelucrează struguri, produce, îmbuteliază, comercializează vinuri de toate tipurile: seci, demiseci, demidulci, tari, de desert.

Tradiţiile istorice a vinificatorilor împreună cu tehnologiile moderne avansate au condiţionat o înaltă calitate a vinurilor produse de SA „Vinuri Ialoveni”. Despre calitatea vinurilor vorbesc cele peste 70 medalii de aur, argint şi bronz şi patru Grand Prix-uri, obţinute la prestigioasele concursuri naţionale şi Internaţionale a vinurilor.

Timp de 55 ani vinificatorii au elaborat o gamă distinsă de vinuri, fiecare din el având specificul său în gust şi aromă. Podgoriile raionului Ialoveni sunt cunoscute prin strugurii de calitate, care servesc drept materie primă pentru fabricarea vinului Heres. Întreprinderea din Ialoveni și este unica fabrică vinicolă din Moldova specializată în producerea vinurilor tip Heres şi cea mai mare întreprindere producătoare a vinului Heres din Europa de Est. Capacitatea ei este de circa 1 milion decalitri de vin şi are o colecţie unică de vinuri marca “Heres”.

Fabrica de vinuri „Vinuri – Ialoveni” S.A. este inclusă în:

> Ruta turistică N3. Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.