Mileştii Mici, r-nul Ialoveni

Combinatul este de fapt un oraș vinicol subteran, apărut în urma extragerii zăcămintelor de calcar in anii ‘70 ai secolului XX, la o adâncime de 40-85 m. Complexul de galerii (pivnițe) de la Mileștii Mici este cel mai mare din Europa, întinzându-se pe aproape 250 km, din care doar 120 km sunt folosiți. Combinatul dispune de cea mai mare colecție de vinuri din lume – „Colecția de Aur”, care numără cca 1,5 mln. butelii de vin.

În luna august a anului 2005, Colecţia a fost înregistrată în Cartea Recordurilor Guinnes, ca fiind cea mai mare colecție de vinuri din lume. În total numărul de sticle prezente în pivnițele de la Mileștii Mici depășește 2 milioane. Colecția de vinuri de la Mileștii Mici sunt vinuri excepționale, cel mai vechi vin datând din 1969. Vinurile păstrate aici sunt în proporție de 70% vinuri roșii, cu numai 20% vinuri albe și 10% vinuri de desert.

Combinatul de Vinuri de Calitate „Mileștii Mici” este inclus în:

> Ruta turistică N3. Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.