or. Hâncești

Însăși conacul - un adevărat castel în stil francez, cu o grădina de iarnă, turnuri de pază și un parc – a fost construit în a doua jumătate a sec. XIX în baza proiectului arhitectului Alexandru Bernardazzi, și timp de câțiva zeci de ani a fost proprietatea familiei Mirzoian, urmașii lui Manuc-Bei.

În anii'70, sec. XX, în incinta conacului a fost deschis un muzeu, colecția căruia deține peste 20000 obiecte de artizanat. Cea mai mare valoare o reprezintă colecția de costume naționale moldovenești și mărfuri textile.

În același timp, în muzeu, permanent funcționează expozițiile “Hărți și Documente”, “Domnitorii Moldovei”, “Etnografia”, diorama “Lupta Iași-Chișinău în timpul celui de-al II-lea Război Mondial” și de asemenea expoziția dedicată florei și faunei Moldovei. Deosebit de interesantă este colecția de fluturi și păsări.

Muzeu de Etnografie şi Istorie Naturală este inclus în:

> Ruta turistică N4. Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.