or. Hâncești

Castelul de vânătoare se află la intrarea secundară pe teritoriul palatului de reşedinţă a lui Manuc-bei, construit din iniţiativa fiului magnatului armean Oganes. Arhitectura clădirii are drept model castelele europene medievale cu turnuri acoperite cu acoperişuri piramidale, cu săgeţi decorative în vârful lor.

Manuc Bei primește moșii imense într-o zonă pitorească de codru, unde el își petrece ultimii ani din viața. Copiii și nepoții lui îl angajează pe celebrul arhitect A. Bernadazzi pentru a proiecta și înălța în centrul orașului un castel de vânătoare și Palat într-un ansamblu arhitectonic unic în stil eclectic.

Din 1979 Castelul de vânătoare este transformat în muzeu, în care funcționează permanent mai multe expoziții: "Hărți și Documente", "Vestigiile arheologice din ținut", "Natura Ținutului", "Domnitorii Moldovei", "Etnografia", "Bătălia Iași-Chișinău în al Doilea Război Mondial” etc.

Castelul de vânătoare a lui Manuc-bei este inclus în:

> Ruta turistică N4. Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.