or. Hâncești

Rezervaţia peisagistică „Pădurea din Hânceşti”, este Arie naturală protejată de stat care se întinde pe o suprafaţă de 4499 ha, între satele Lăpuşna şi Mereni, ocolul silvic Logăneşti, raionul Hânceşti. Rezervaţia este ocrotită de stat din anul 1975 atât pentru valoarea științifică cât și pentru frumusețea peisajului.

Aici cresc gorunet cu mici sectoare de stejar pufos și stejar pedunculat. Dintre plantele rare se evidențiază ceapa bulgărească, dedițelul, coronița elegantă, sadina ș.a. Se întâlnesc mulţi reprezentanţi ai florei balcano - mediteraneene: dediţel mare, sadina, bulbocodiu diversicolor, curcubeu corilaceu, cielnuşa, trifoi difuzat. Landşaft tipic de gârneț.

Aria Naturală Protejată de Stat "Pădurea din Hânceşti" amplasată în Ocolului Silvic Logăneşti, a fost încadrată în Etajul fito-climatic FD2 şi în Etajul de silvostepă (Ss).

Rezervaţia peisagistică “Pădurea din Hâncești” este inclusă în:

> Ruta turistică N4. Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.