satul Donici, raionul Orhei

Casa memoriala Alexandru Donici a fost inaugurate la 19 septembrie 1976. Aici, la 19 ianuarie 1806, în satul Bezin (azi Donici), Orhei (34 km spre nord de la Chișinău) în familia lui Dumitru și Elena Donici s-a născut fiul lor Alecu (Alexandru) care a devenit mai apoi clasic al literaturii române.

Casa-muzeu este alcătuită din 4 camere. Două din ele, casa-mare și cabinetul de lucru al scriitorului sunt amenajate cu obiecte caracteristice pentru secolul al XIX-lea. Altele două sunt săli de expoziție care prezintă viața și activitatea marelui fabulist.

Un interes deosebit pentru turiști este biserica familiei Donici, dar și izvorul care a fost făcut cândva de tata scriitorului.

Casa memoriala "Alecu (Alexandru) Donici" este inclusă în:

> Ruta turistică N5. Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.