satul Donici, raionul Orhei

Linga casa-muzeu se află biserica familiei Donici. Acest lăcaș de cult a fost construit de tatăl scriitorului. Alături de biserică se găsește o clopotnița care veghează mormintele părinților, fratelui, șotiei sale Anastasia și feciorului lor Nicu. Despre toate acestea ne relateze inscripțiile de pe placa comemorativă instalată pe peretele bisericii.

În același complex muzeistic întra și izvorul "Stânca" amenajat de asemenea de părinții lui Donici (Dimitrie şi Elena Donici). Acest izvor alimentează și astăzi cu apă întregul sat.

Capela “Adormirea Maicii Domnului” este inclusă în:

> Ruta turistică N5. Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.