satul Tabăra, raionul Orhei

Mănăstirea Tabăra (mănăstire de călugăriţe) cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" se află în mijlocul satului Tabăra, raionul Orhei, la 60 km de or. Chişinău şi la 25 km de oraşul Orhei. Inițial a fost mănăstire de călugări, iar în anul 1815 este transformată în mănăstire de maici. În anul 1828 se construiește biserica de vară cu hramul Adormirea Maicii Domnului, iar în anul 1857 - a doua biserică din piatră, cu hramul Sfânta Treime.

Unii cercetători în domeniu spun că a fost întemeiată în anul 1784 de boierul Gheorghe Russo, alţii spun că de vătaful Darie Carp.

În perioada sovietică, Biserica Adormirea Maicii Domnului devine club apoi depozit, iar biserica Sfânta Treime școală sătească. În 1959 maicile sunt date afară, iar multe din casele mănăstirii sunt ocupate de săteni. Mănăstirea se reînființează în 1989. În mănăstire se află două icoane vechi ale Maicii Domnului cu pruncul Iisus, datând din 1821 şi respectiv din anul 1863.

Mănăstirea Tabăra este inclusă în:

> Ruta turistică N5. Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.