orașul Orhei

Catedrala "Sfântul Dumitru" este un monument medieval de arhitectură, construit din piatră în anul 1636. Ctitorul Catedralei a fost Domnitorul Moldovei Vasile Lupu în anii 1634-1653. Catedrala "Sf. Dumitru" a fost construită pe un promontoriu de la marginea de sud-vest a oraşului.

Este o biserică cu trei compartimente, acoperite cu bolți sferice pe pendantivi. Turnul-clopotniță a fost construit concomitent cu clădirea, având părțile inferioare deschise prin arcuri sprijinite pe stâlpi. O pisanie sculptată, instalată deasupra portalului de intrare în pronaos, împodobit cu baghete, păstrează un fragment din viaţa ctitorilor.

Catedrala "Sf. Dumitru" este inclusă în:

> Ruta turistică N6. Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.