s. Ţîpova, r. Rezina

Una dintre cele mai pitorești rezervații cu relief specific, situat pe malul drept al Nistrului, este Țipova (306 ha), între satele Horodiște și Țipova. Ea cuprinde malul înalt abrupt al Nistrului și defileul pârăiașului Țipova, ambele cu forme priporoase de relief, cu grote și peșteri. Defileul are o adâncime de 120-200m și se deschide spre valea Nistrului, iar cascadele au căderi de apă de 10-16m.

În rezervație s-au păstrat trei masive de pădure: Stânca Horodiște-Funduc (102 ha), Stânca Horodiște-Cot (15 ha) și masivul Stânca (13 ha), reprezentate de comunități vegetale formate din stejar, gorunet în amestec cu arțar tătăresc și jugastru.

În perimetrul acestui sector se găsesc ruinele celei mai vechi și vestite mănăstiri rupestre din Basarabia și vestigiile unei cetăți dacice.

Pădurea "Stânca Horodişte" - Funduc este inclusă în:

> Ruta turistică N6. Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.