s. Răciula, r. Călărași

La început a fost mănăstire de călugări însă în anul 1811, în urma desființării schitului Mana din apropierea mănăstirii Curchi, aici se înființează şi devine obște de călugărițe. Biserica Nașterii Maicii Domnului a fost ridicată în 1800, iar Biserica Sfântului Ierarh Nicolae în 1822.

Mănăstirea Răciula cu hramul Nașterea Maicii Domnului (mănăstire de călugăriţe), se află în satul Răciula raionul Călăraşi, la 10 km de orașul Călăraşi sau la 45 km de capitala Chişinău și a fost înființată în anul 1797, de către doi frați, Andrei și Ioan Roșea, preoți din satul Paşcani. În anul 1959 mănăstirea este închisă şi se redeschide în 1990.

Mănăstirea Răciula este inclusă în:

> Ruta turistică N7. Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.