satul Cosăuți, raionul Soroca

La câțiva km de satul Cosăuți se află un monument al naturii Pragurile Nistrului şi unica în Moldova carieră de granit. Tot aici se dobândește cea mai bună piatră de construcţie şi de finisaj, cunoscut departe de hotarele republicii.

Satul Cosăuţi - cunoscut încă din trecut și ca "satul pietrarilor" este vestit prin meşterii săi pietrari, care au înălţat o mulţime din monumentele cunoscute de pe teritoriul republicii Moldova şi de peste hotarele ei şi au primit mai multe premii la concursuri prestigioase.

Gresia și granitul de Cosăuți sunt cu succes folosite la construcții, confecționarea elementelor decorative pentru case, monumente etc.

Meșterii pietrari sunt incluși în:

> Ruta turistică N09. Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.