satul Cosăuți, raionul Soroca

În urma săpăturilor arheologice în locul satului a fost descoperită o aşezare omenească, vechimea căruia atinge 22 mii de ani. Nu departe de această aşezare paleolitică, într-un defileu adânc, Stațiunea paleolitică Cosăuți este o descoperire senzațională a vestitului arheolog I. Borziac, care elucidează o cultură a omului din trecut și este una din cele mai remarcabile construcții logice ale omului din paleoliticul superior.

Stâncile pădurii ascund urme ale geto-dacilor, rămășițe ale unei fortificații amplasate deasupra Nistrului, unde pot fi văzute câteva valuri de pământ de 2-3 m înălțime cu urme de palisade.

Monumentul Stațiunea paleolitică este inclus în:

> Ruta turistică N09. Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.