satul Cunicea, raionul Floreşti

Satul Cunicea este un centru al cultului creştin de rit vechi și a fost menționat documentar în anul 1437. Aici creştinii de rit vechi s-au stabilit după reforma lui Nikon din sec. XVII.  În satul Cunicea se află o mănăstire de maici, la fel de rit vechi.

Locaşul este deschis în special pentru pelerini. Vizitatorii pot admira mănăstirea mai mult din exterior fără a avea acces pe teritoriu. Oricum, acest fapt nu reduce însă din farmecul eventualei excursii la Cunicea. Spre exemplu, turiştii au ocazia de a vizita biserica veche căptuşită cu lemn unde serviciile divine sunt oficiate potrivit vechilor canoane.

Biserica de lemn a lipovenilor este inclusă în:

> Ruta turistică N11. Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.