satul Ivancea, raionul Orhei
(în restaurare)

A fost construit la comanda boierului armean Carabet Balioz, despre care se spune că a fost administratorul şi ginerele lui Manuc Bei. Lucrările au fost începute în 1852 şi finisate peste 21 de ani, în 1873. Conacul include şi un parc, de 7 ha, cu castani, brazi, tei, precum şi plante exotice pentru Republica Moldova.

Accesări: 3353

 

or. Hâncești

Însăși conacul - un adevărat castel în stil francez, cu o grădina de iarnă, turnuri de pază și un parc – a fost construit în a doua jumătate a sec. XIX în baza proiectului arhitectului Alexandru Bernardazzi, și timp de câțiva zeci de ani a fost proprietatea familiei Mirzoian, urmașii lui Manuc-Bei.

Accesări: 1793

 

s. Saharna, r. Rezina

În partea dreaptă a Nistrului se află rezervația peisagistică ”Saharna”. Ea include aria din cursul inferior al pârâului Saharna, cu un relief cu altitudini de până la 230 m, foarte fragmentat și pitoresc, ce creează peisaje naturale impresionante. Aici se găsesc două masive silvice, o vâlcea cu o mică cascadă, peșteri, rămășițele unei mănăstiri în piatră, ansamblul mănăstirii construite în sec. XIX și alte monumente.

Accesări: 1443

 

or. Chișinău

Serghei Lazo (1894 - 1920) - erou al războiului civil din anul 1917, originar din familie de boieri moldovenești. Monumentul a fost instalat pe piața S. Lazo.

Accesări: 1179

 

s. Porumbeni, Criuleni

În prezent Centrul ştiinţifico-practic „Porumbeni” este filiala Institutului ştiinţifico-practic din Bălţi. Direcţia prioritară de activitate a institutului este ameliorarea, producerea seminţelor şi perfecţionarea tehnologiilor de cultivare a porumbului. Această direcţie constituie peste 70 la sută din volumul de investigaţii, este integrată într-un program complex, de cercetare, realizat de 8 laboratoare specializate. Institutul desfăşoară cercetări şi în domeniul plantelor aromatice, medicinale şi decorative.

Accesări: 2319

 

Bardar, Ialoveni

Landşaftul din Bardar cu podgoriile îngrijite, fascinează prin liniştea şi calmul ce domneşte aici. Plantaţiile, scăldate de râulețul Botna, sunt măreţe şi pline de farmec. Iar vinurile şi băuturile tari, produse de specialiştii "Vinăriei Bardar", sunt unice şi ca orice băutură dintr-o zonă anumită, desigur că sunt neimitabile. Ele sunt cunoscute de cunoscătorii din toată lumea, deoarece ele toate sunt incluse în catalogul enciclopedic "Băuturile tari şi coniacurile lumii", unde un loc aparte îl ocupă coniacul Cezar, precum şi în ghidul enologic "1000 cele mai bune vinuri ale anului '99".

Accesări: 2715

 

orașul Soroca

Lumânarea Recunoştinţei, crescând din adâncurile trecutului nostru, reprezintă un omagiu tuturor eroilor anonimi, care au păstrat cultura, limba şi istoria Moldovei în paleta policromă a civilizaţiei umane. Ea simbolizează speranţa noastră, ne luminează calea spre viitor, calea ce poate fi parcursă numai prin munca creatoare, prin puterea binelui.

Accesări: 2157

 

s. Cojuşna, r. Strășeni

La 30 km de Chișinău, fabrica de vinuri Cojușna, fondată în anul 1908, este renumită prin colecția sa de peste 1 mil. de sticle de vinuri vechi și beciurile care se întinde pe o distanță de mai bine de 1km. Întreprinderea produce peste 10 soiuri de vin, majoritatea fiind vinuri albe, cât și băuturi alcoolice tari.

Accesări: 1799

 

or. Chișinău

Sediul Guvernului din Chișinău este o clădire cu un caracter administrativ. Este o construcție cu 6 etaje, conceputa in forme moderne de arhitectura, ceea ce oferă o expresivitate specifica. Sediul Guvernului Republicii Moldova se afla pe bulevardul principal al Chișinăului, Stefan cel Mare, si a fost construita in anul 1964.

Accesări: 1131

 

satul Japca, raionul Floreşti

Prim întemeietor al mănăstirii rupestre este călugărul Jezechil, care a venit de la schitul Deleni, din dreapta Prutului, pe la sfârșitul secolului al XVII-lea. Ulterior (pe la 1770), egumenul Feodosie a construit o biserică de lemn la poalele stâncii.

Accesări: 1260

 

satul Rudi, raionul Dondușeni

Arcul geodezic Struve este o rețea formată din 265 de puncte de observație, reprezentate prin cuburi de piatră cu latura de doi metri, dispuși pe o traiectorie relativă între Hammerfest (Norvegia) și Necrasovca-Veche (Ucraina).

Accesări: 1269

 

or. Chișinău

Hotelul Cosmos - situat în centrul orașului Chișinău, capitala Moldovei. Hotelul este perfect localizat cu acces la centre de business din Chișinău, palate de cultură și instituții publice. Hotelul Cosmos dispune de 200 de camere: single, duble cât și apartamente cu doua și trei odăi.

Accesări: 1119

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md
antrec_ong@yahoo.com

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.