satul Dolna, raionul Străşeni

Muzeul "Conacul Zamfir Ralli Arbore" (Casa muzeu A.S.Pușkin) se află într-un mic parc în satul Dolna, raionul Străşeni. Conacul aparţine lui Zamfir Arbore un cunoscut sociolog şi gazetar roman, născut în Cernăuți, autorul dicţionarului geografic al Basarabiei, apărut în seria dicţionarele geografice ale provinciilor române în afara Regatului.

Accesări: 1359

 

or. Chișinău

Monument de arhitectură de însemnătate naţională, introdus în Registrul monumentelor de istorie şi cultură a municipiului Chişinău la iniţiativa Academiei de Ştiinţe.

Accesări: 959

 

or. Chișinău

Parcul Catedralei se află în centrul orașului Chișinău. Acesta a fost fondat în anul 1836, pe o suprafața de câteva hectare. Parcul are 8 intrări care duc spre Catedrala "Nașterea Domnului", Clopotnița și Agheasmatarul, formând un ansamblu. Catedrala și parcul au o vechime de peste 170 de ani.

Accesări: 905
Expeditie pe Nistru. Calatorie pe Nistru cu barca.

 

În curînd!

Accesări: 3329

 

satul Slobozia Mare, raionul Cahul

Până în anul 1954 a funcționat ca un punct de prelucrare a strugurilor de poamă în fosta ogradă a lui Costică Brânză, deportat în anul 1949. Suprafețele de vii în colhozuri erau mici, de aceea aici se prelucra mai mulți struguri din sectorul particular.

Accesări: 1052

 

Ialoveni

Compania ”Sauron” S.R.L. este una din cele mai mari întreprinderi pepiniere, producătoare de material săditor viticol din Moldova. Anual compania ”Sauron” S.R.L. propune viticultorilor cel mai mare sortiment de material săditor viticol de soiuri pentru masă; diverse culori a bobului; albe, negre, roz, inclusiv şi soiuri pentru masă apirene; soiuri pentru vin, diverse clone.

Accesări: 2184

 

com. Stăuceni, Chișinău

În partea nordică a capitalei Republicii Moldova, la o distanţă de numai 3 km , este situată comuna Stăuceni unde se află Colegiul Naţional de Viticultură şi Vinificare din Chişinău - veche şi prestigioasă forjerie de horticultori, viticultori şi vinificatori, a fost fondat în anul 1842 de către Ministerul Proprietarilor de Stat al guvernului imperial rus ca şcoala de pomicultură de categorie inferioară.

Accesări: 3424

 

s. Saharna, r. Rezina

Ansamblul monastic, situat la 110 km depărtare de orașul Chișinău, este compus din două mănăstiri: una rupestră (Bunavestire) și alta terestră (Sf. Treime). Istoria mănăstirii rupestre se cunoaște foarte puțin, neștiindu-se data precisă a întemeierii și cine sunt întemeietorii. Întregul ansamblu, este unul din cele mai vechi așezăminte din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova.

Accesări: 1975

 

or. Chișinău

Aleea Clasicilor este un complex sculptural aflat în Parcul Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău. Pe ambele părți ale aleii sunt amplasate busturile din granit roșu a clasicilor literaturii române și a animatorilor politici notorii pentru Republica Moldova.

Accesări: 914

 

or. Chișinău

Întreprinderea de Stat Moldtelecom a fost înfiinţată în 1993 ca urmare a restructurării sectorului de telecomunicaţii din Republica Moldova. La 5 ianuarie 1999 Întreprinderea de Stat Moldtelecom a fost reorganizată în Societate pe Acţiuni, Statul fiind fondator şi unic acţionar.

Accesări: 932

 

s. Selişte, r. Călăraşi

În apropierea satului se întinde pe o suprafață de 1213 ha Rezervația peisajeră „Căbăiești-Pârjolteni”, care este Arie Naturală protejată de stat. În rezervaţia dată au fost identificate 10 tipuri de pădure. Un interes pentru turiști este biserica din lemn construită în 1825, închinată Sfântului Mare Mucenic Dimitrie și biserica "Acoperământul Maicii Domnului" construită în 1820.

Accesări: 1145

 

satul Rudi, raionul Dondușeni

Se află la 4 km de satul Rudi și reprezintă urmele unei vechi cetăți care are patru rânduri de valuri de pământ și șanțuri, păstrate până astăzi. Cetățuia are 5m în înălțime și 2m adâncime. Ruinele cetății sunt destul de impunătoare, impresionate anume prin forța sistemului de fortificații.

Accesări: 1222

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md
antrec_ong@yahoo.com

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.