satul Suruceni, raionul Ialoveni

În anul 1785 la sfatul ieromonahului muntenegrean Iosif, boierul Casian Suruceanu construiește un schit de călugări. Iniţial a fost ridicată o biserică din lemn. Între anii 1825-1828, pe locul ei se construiește o biserica din piatră. În anul 1860 se înalță o a doua biserică, cu hramul Sfântului Nicolae.

Mănăstirea Suruceni (mănăstire de călugărițe) cu hramul Sfântul Mucenic Gheorghe se află în satul Suruceni la 7 km de oraşul-centrul raional Ialoveni și la 25 km de capitala Chişinău.

În mănăstirea Suruceni a fost înmormântat Episcopul Ismailului și al Argeșului Dionisie Erhan, care a stărețit aici între 1908-1934. În mănăstire se află două icoane unicate: „Adormirea Maicii Domnului" şi „Îmbrăţişarea Elizavetei", ambele prelucrate în mărgele, aduse de la Ierusalim.

Mănăstirea Suruceni este inclusă în:

> Ruta turistică N13. Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.