satul Condriţa, mun .Chişinău

Mănăstirea Condriţa a fost fondată în anul 1783 și este situată la marginea satului Condriţa la 25 km de Chișinău. În anul 1946 o parte a clădirilor mănăstirii a fost dată pentru a se organiza aici Şcoala Profesională Agrară. În anul 1947 întreaga mănăstire a intrat în posesia şcolii iar în anul 1960 a fost transformată într-o tabără de vară. Călugării au fost transferaţi la mănăstirile de la Suruceni şi Căpriana.

În anul 1993 mănăstirea a fost restituită credincioşilor. Restabilirea şi reconstrucţia mănăstirii se face de la începutul anilor 2000 şi continuă până în prezent.

Mănăstirea Condriţa este inclusă în:

> Ruta turistică N13. Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.