or. Chișinău

Complexul Memorial "Eternitate" în perioada sovietică se numea Memorialul Biruinței. Compoziția Memorialului este încununata de cinci puști executate din piatra înalte de 25 metri aranjate în forma de piramida. La baza piramidei este o stea mare cu cinci colturi, în centrul căreia arde focul veșnic.

De-a lungul părții de Nord-Vest a Memorialului sunt situate șase gravuri, pe care sunt reprezentate sculpturi compoziționale, ce simbolizează etape separate din Marele Război Mondial din ziua când a început până în ziua Victoriei. La baza pereților sculptați, de-a lungul aleii, sunt așezate 155 plite de marmura cu numele eroilor căzuți în război.

Teritoriul Memorialului este pavat cu plite din piatră albă. Oamenii depun flori în memoria ostașilor ce au murit în timpul luptelor pentru eliberarea Moldovei și Chișinăului de ocuparea fascistă din timpul Marelui Război Mondial.

Obiectivul este inclus în:

> Itinerar turistic N19. Tur de oraş "Chişinău capitală europeană". Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.