or. Chișinău

A început să funcţioneze la sfârşitul anului 1817. Deschiderea oficială a avut loc la 26 decembrie. Anul 1870 a marcat începutul la cea de a doua etapă în dezvoltarea spitalului — a fost trecut în subordinea zemstvei guberniale.

Dezastruoasele consecinţe ale celor două războaie mondiale din prima jumătate a secolului XX au dezechilibrat activitatea "Spitalului Gubernial de Zemstvă". În timpul bombardamentelor, a avut de suferit clădirea lui, astfel încât a fost necesar să fie ridicată din ruine şi reconstruită, apoi înzestrată cu echipament tehnic modern şi utilaj medical. În urma acestor evenimente i s-a atribuit o nouă denumire - Spitalul Clinic Republican (SCR). În continuare va reprezenta baza clinică pentru Institutul de Medicină din Chişinău.

Obiectivul este inclus în:

> Itinerar turistic N19. Tur de oraş "Chişinău capitală europeană". Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.