or. Chișinău

Parcul Catedralei se află în centrul orașului Chișinău. Acesta a fost fondat în anul 1836, pe o suprafața de câteva hectare. Parcul are 8 intrări care duc spre Catedrala "Nașterea Domnului", Clopotnița și Agheasmatarul, formând un ansamblu. Catedrala și parcul au o vechime de peste 170 de ani.

În anii 60, clopotnița a fost aruncată în aer și a fost reconstruită din temelie pe parcursul a 30 de ani. Parcul Catedralei din Chișinău este un parc ideal pentru relaxare și pentru spiritualitate. Liniștea ce se găsește pe lângă catedrală se îmbină cu aerul curat și priveliștea frumoasă dată de mulțimea de flori, tufișuri decorative sau diverse tipuri de copaci, dintre care brazi obișnuiți și "albaștri".

Parcul Catedralei este inclus în:

> Itinerar turistic N19. Tur de oraş "Chişinău capitală europeană". Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.