or. Durleşti

Construită în 24 septembrie 2000. Biserica are forma corăbiei lui Noe. Stilul este gotic cu linii clasice geometrice, cu ferestre înalte şi înguste. În domeniul miniaturii biserica data aminteşte de cultul monahal al lui Ștefan cel Mare de la mănăstirea Putna (Romania).

În anul 2003 proiectul bisericii a ocupat primul loc printre obiectele de cult şi cultură. Iconostasul este sculptat din lemn de tei, lucru executat de trei meşteri în frunte cu sculptorul Nicolae Vieru. Pictura Iconostasului este îndeplinită de pictorul Victor Trohin. Numele bisericii este în cinstea Sfântului Apostol Andrei. Este una din puținele biserici cu numele Sf. Apostol Andrei.

Mănăstirea Sf. Andrei este inclusă în:

> Itinerar turistic N20. Tur de oraş "Chişinău oraş creştin-ortodox". Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.