Traseul:  Chişinău - Ialoveni – Mileştii - Mici – Chișinău

Durata traseului: 8 ore

Distanţa traseului: 65  - 100 km

Cazare: fără

Obiective incluse în traseu:

Institutul de viticultură şi vinificaţie Chişinău


 

Costiujeni, Chișinău

Pe pământurile din Costiujeni se înființează un câmp experimental de viță-de-vie care a fost inaugurat oficial pe 10 septembrie 1910. Principalele sarcini ale acestui câmp constau în studierea și propagarea soiurilor noi de calitate superioară, metodelor de cultivare a viței-de-vie și în special prin cultura altoită, metodele de protecție a plantelor contra bolilor și dăunătorilor aduse pe aceste meleaguri din țările vest-europene odată cu materialul săditor.

Citește mai departe: Institutul de viticultură şi vinificaţie Chişinău

Întreprinderea viticolă Sauron


 

Ialoveni

Compania ”Sauron” S.R.L. este una din cele mai mari întreprinderi pepiniere, producătoare de material săditor viticol din Moldova. Anual compania ”Sauron” S.R.L. propune viticultorilor cel mai mare sortiment de material săditor viticol de soiuri pentru masă; diverse culori a bobului; albe, negre, roz, inclusiv şi soiuri pentru masă apirene; soiuri pentru vin, diverse clone.

Citește mai departe: Întreprinderea viticolă Sauron

Fabrica de vinuri „Vinuri – Ialoveni” S.A.


 

Ialoveni

Întreprinderea vinicolă funcţionează din anul 1953 și este bine cunoscută în Republica Moldova şi peste hotarele ei, pentru faimoasele mărci de vinuri peliculare Shervin IALOVENI. Prelucrează struguri, produce, îmbuteliază, comercializează vinuri de toate tipurile: seci, demiseci, demidulci, tari, de desert.

Citește mai departe: Fabrica de vinuri „Vinuri – Ialoveni” S.A.

Combinatul de Vinuri de Calitate „Mileștii Mici”


 

Mileştii Mici, r-nul Ialoveni

Combinatul este de fapt un oraș vinicol subteran, apărut în urma extragerii zăcămintelor de calcar in anii ‘70 ai secolului XX, la o adâncime de 40-85 m. Complexul de galerii (pivnițe) de la Mileștii Mici este cel mai mare din Europa, întinzându-se pe aproape 250 km, din care doar 120 km sunt folosiți. Combinatul dispune de cea mai mare colecție de vinuri din lume – „Colecția de Aur”, care numără cca 1,5 mln. butelii de vin.

Citește mai departe: Combinatul de Vinuri de Calitate „Mileștii Mici”

 

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.