Romanii mâncau mai mult cu degetele – şi totul era tăiat corespunzător, în bucăţi mici – dar mâncărurile lichide, ouăle şi crustaceele se mâncau cu lingura.

Între felurile de mâncare se spălau pe mâini în vase cu petale de flori aduse de sclavi la masă. Statul în capul mesei era privilegiul stăpânului casei. De regulă, femeile romane stăteau la capul patului sau lângă, pe un scaun; în perioada Imperiului, unele femei au urmat modelul hetairelor şi luau de asemenea masa culcate (pe pat). Copiii stăteau întotdeauna pe scaune şi deseori la mese separate, la fel şi sclavii, dacă mâncau în familie. Chiar şi în timpul banchetului funerar stăteau pe scaune. La oamenii săraci sau în provinciile nordice acest mod de aşezare la masă nu pare să fie important sau era folosit doar în mod excepțional, la sărbători.

 

 

 

ANTREC-Moldova это Национальная Ассоциация Сельского, Экологического, Культурного Туризма Молдовы, - организация неправительственная, некоммерческая, вне политики. Ассоциация создана в 2000 году и является инициатором открытия первых сельских туристических хозяйств в Республике Молдова.