Rezervaţia Rudi – Arioneşti este situată la 15 km de orăşelul Otaci, pe malul drept al Nistrului şi include în limitele sale trei defilee împădurite: Rudi, Arioneşti şi Tătărăuca, cu o suprafaţă totală de 916 ha.

Fenomene inedite, ce dau un farmec particular acestor locuri, se întîlnesc chiar de la începutul defileului: stîncile cu fisuri eoliene. Pe parcursul mileniilor, vîntul şi ploile au şlefuit calcarele sarmatice, creînd forme bizare, alveolate de adîncituri, numite firide eoliene. În zilele cu o anumită direcţie a vîntului, ele emit sunete melodioase.

Fiind încadrată perfect în armonia peisajului, biserica respiră o atmosferă de linişte atemporală, o blîndeţe cu adevărat celestă. Aici parcă şi Dumnezeu a coborît, odată cu lumina izvorîndă din cupolă, printre oameni şi locuri, revărsîndu-şi cu dărnicie bunătatea asupra lor.

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.