Rezervaţia Prutul de Jos a fost organizată în 1991, pe o suprafaţă de 1691 ha. Este situată în bălţile din lunca Prutului Inferior şi include în hotarele sale lacul Beleu şi lunca din jur.

Aproape 2/3 din suprafaţa rezervaţiei, respectiv 1500 ha este ocupată de apele lacului Beleu. Însă ea variază semnificativ, în funcţie de nivelul apei în Prut şi în Dunăre.
 

Rezervaţia Prutul de Jos are o deosebită valoare, incluzînd un număr mare de specii de păsări, animale şi flori care sunt incluse în Cartea Roşie fiind pe cale de dispariţie.

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.