Pe povîrnişurile văii largi pe care o formează rîuleţul Ceaga în regiunea Căuşenilor, se află amplasat un sat numit Taraclia. Faima sa provine de la una din numeroasele râpe ce se unesc cu această vale şi care este situată în partea de sud-est a satului. Rîpa constituie în sine un monument al naturii, însă valoarea sa este profund amplificată de multitudinea cuiburilor fosiliere ale oaselor care se află aici şi care provin de la animale vertebrate ce populau aceste locuri cu milioane de ani în urmă.

La începutul secolului al XlX-lea, au fost depistate primele piese, iar în urma cercetărilor efectuate de către specialiştii geologi, paleontologi şi naturalişti în anii 1901, 1904, 1907 şi 1912 s-a ajuns la concluzia că acesta este unul din cele mai importante zăcăminte de mamifere fosile ale faunei cu hiparioni din lume.

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.