s. Hârjauca, r. Călărași

Patrimoniul muzeului „Casa Părintească” este o casă cu 4 camere, echipament şi curte de agrement. Dintre cele mai importante evenimente, organizate de către conducerea muzeului sunt: festivalul sărbătorilor de iarnă, în luna ianuarie; festivalul Vărzarilor la 2 august de Sf. Ilie; spectacolul popular Schimbul Cununilor la 7 iulie de Sânziene; Festivalul Etniilor la duminica a 3-a din septembrie.

Muzeul se află în satul Palanca, raionul Călăraşi și a fost creat pe 26 noiembrie 2000 drept muzeu de artizanat particular.

Muzeul "Casa părintească" este inclus în:

> Ruta turistică N7. Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.