orașul Călăraşi

Fabrica de vinuri şi coniacuri „Călăraşi Divin” este una din cele mai vechi fabrici vinicole din Republica Moldova, care s-a dezvoltat pe baza unei distilării construite la Călăraşi în anul 1896. Tehnologia de preparare pentru distilatele de vinuri a fost adusă din Franţa de David Zakharievich Sardzhishvili, fondator al industriei vinicole în Rusia ţaristă.

David Zakharievich Sardzhishvili a fondat, de asemenea, prima fabrica pentru producţia de distilate de vin pe o bază industrială în 1888 la Tbilisi (Georgia), Kizlyar (Rusia).

Fabrica de vinuri “Călărași-Divin” este inclusă în:

> Ruta turistică N8. Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.