s. Selişte, r. Călăraşi

În apropierea satului se întinde pe o suprafață de 1213 ha Rezervația peisajeră „Căbăiești-Pârjolteni”, care este Arie Naturală protejată de stat. În rezervaţia dată au fost identificate 10 tipuri de pădure. Un interes pentru turiști este biserica din lemn construită în 1825, închinată Sfântului Mare Mucenic Dimitrie și biserica "Acoperământul Maicii Domnului" construită în 1820.

Satul Seliștea Nouă este o localitate situată la 2 km de centrul raionul Călărași și la 65 km de orașul Chișinău. Satul este în administrarea satului Tuzara.

Biserica de lemn este inclusă în:

> Ruta turistică N8. Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.