orașul Soroca

Panglica asfaltului alunecă printr-o alee verde. Pădure din stânga, pădure din dreapta. O şuviţă de amintire despre filmul "Atamanul Codrilor" ne readuce chipul eroului haiduc Tobultoc, care a băgat groaza în boieri şi negustorii din centru şi sudul Basarabiei, timp de vre-o 12 ani, prin deceniile III-IV ale sec. XIX.

Aceste păduri şi locuri tăinuite de la Soroca au adăpostit cete de haiduci. Unul dintre ei au fost Bechir, zis şi Bachir care a activat pe la sfârșitul sec. XVIII. Acesta se ascundea într-o peșteră ce se află pe o stâncă care pare a fi un zid alb, și i se zice „Peștera lui Bechir”.

Monument al Naturii Geologic şi Paleontologic “Râpa Bechirov Iar” este arie naturală protejată de stat, și se întinde pe o suprafaţă de 46 ha la sud de oraşul Soroca, ocolul silvic Soroca.

Complexul rupestru monastic „Bechir” este inclus în:

> Ruta turistică N09. Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.