orașul Soroca

Lumânarea Recunoştinţei, crescând din adâncurile trecutului nostru, reprezintă un omagiu tuturor eroilor anonimi, care au păstrat cultura, limba şi istoria Moldovei în paleta policromă a civilizaţiei umane. Ea simbolizează speranţa noastră, ne luminează calea spre viitor, calea ce poate fi parcursă numai prin munca creatoare, prin puterea binelui.

Lumânarea Recunoştinţei - acest monument ridicat pe stâncă şi care încoronează această stâncă, deasupra bătrânului Nistru, la marginea Sorocii, este, poate, cea mai controversată, dar şi cea mai importantă zidire în istoria contemporană a Moldovei. Monumentul are cca 30 m înălțime și 564 trepte de la baza defileului până în vârf.

Monumentul "Lumânarea Recunoştinţei" este inclus în:

> Ruta turistică N09. Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.