orașul Soroca

Colecţiile muzeului conţin circa 30 mii de articole, cele mai interesante fiind obiectele descoperite în timpul săpăturilor arheologice în cetatea Soroca, Trifăuți şi Vărvăreuca.

Muzeul completează fericit lecția de istorie spusă de zidurile cetății lui Ștefan cu o colecție, numeric impresionantă, de exponate care atestă vechimea și tradițiile locuirii acestor meleaguri: obiecte descoperite în timpul săpăturilor arheologice la Soroca, Trifăuți și Vărvăreuca, mobilier de epocă, țesături, împletituri, ceramică și port popular.

Muzeul de Istorie şi Etnografie este inclus în:

> Ruta turistică N09. Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.