satul Cosăuți, raionul Soroca

Mănăstirea este situată în apropierea locului numit "la Pristol". Aici, s-a aflat o mănăstire din Evul Mediu, care a fost fondată în anul 1729 de către călugării Gavriil şi Pavel cu hramul Naşterea Maicii Domnului.

Mănăstirea Cosăuți (mănăstire de călugări) cu hram: Acoperământul Maicii Domnului, se află pe malul râului Nistru la 5 km de satul Cosăuți (1509), raionul Soroca. Este înfiinţată în anul 1994 de către parohul satului Cosăuți, Ieronim Palii.

Biserica este terminată în anul 1999, construindu-se apoi şi un corp de chilii cu trapeză. Mănăstirea a fost reconstruită mai sus pe pantă şi funcţionează în prezent. Alături de mănăstire se află un pavilion cu un izvor de apă minerală.

Mănăstirea Cosăuți este inclusă în:

> Ruta turistică N09. Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.