satul Rudi, raionul Dondușeni

Mănăstirea Rudi (mănăstire de călugăriţe) cu hramul Sfânta Treime, se află în satul Rudi raionul Dondușeni la 170 km de capitala Chişinău sau la 50 km de Soroca. În anul 1777 se construieşte prima biserică Sfânta Treime iar în 1939 se sfinţeşte a doua biserică cu hramul Adormirea Maicii Domnului.

În 1948 lăcaşul este închis, instalându-se aici un spital pentru copii, iar Biserica Sfânta Treime devine depozit. În 1992 mănăstirea şi-a redeschis porţile pentru călugări, ca mai apoi din 1999 să revină călugăriţele.

Mănăstirea Rudi este inclusă în:

> Ruta turistică N10. Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.