satul Rudi, raionul Dondușeni

Se află la 4 km de satul Rudi și reprezintă urmele unei vechi cetăți care are patru rânduri de valuri de pământ și șanțuri, păstrate până astăzi. Cetățuia are 5m în înălțime și 2m adâncime. Ruinele cetății sunt destul de impunătoare, impresionate anume prin forța sistemului de fortificații.

Arheologii au determinat că pe acest loc au existat succesiv 3 așezări. Primii locuitori ai cetății au fost tracii, care s-au situat aici prin sec. VII - VI i. HR. , adică cu 2600 de ani în urmă. După o întrerupere de 100 de ani, în sec. IV - III i. HR. aici au apărut triburile getice. Între sec. II i. HR. și sec. I d. HR. pe locul acesta a mai existat o așezare getică.

Cetăţuia "La şanţuri" este inclusă în:

> Ruta turistică N10. Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.