satul Rudi, raionul Dondușeni

O cetate de pământ mai mică, dar nu mai puțin impresionantă se află în canionul pitoresc în aval cu mănăstirea Rudi (la 1 km depărtare de ea), aproape de Nistru. Cetatea are forma unei farfurii, cu înălțimea de 10 m și mai bine, prezentându-se ca o ridicătură rotundă, puțin înclinată, având 60-70 m în diametru și împrejurată de un șanț, numită "Farfuria turcului".

După o legendă, Ștefan cel Mare capturând de la Lipnic câteva mii de turci și tătari, i-a pus pe aceștia să care pământ pe locul luptei, în scopul de a ridica o fortificație care în caz de nevoie să fie folosită chiar împotriva lor. De la cei care au contribuit la construcția cetății și datorită formei sale, i-a rămas numele.

Cetatea "Farfuria Turcului" este inclusă în:

> Ruta turistică N10. Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.