satul Rudi, raionul Dondușeni

Sub cimitirul satului Rudi se întinde Peștera Răposaților, o cavernă naturală cu o lungime de peste 76 de metri în stanca de calcar sarmațian care a fost descoperită în 1996 de către localnici.

Localnicii cred că ea este mult mai lungă și ajunge până la apele Nistrului, dar fiindcă aceasta se îngustează după câteva zeci de metri, nimeni așa și nu a pătruns mai adânc. De la intrare așa numita „Sala de primire" și până la „Sala Crocodilului", trecerea este mult mai ușoară în comparație cu cele din Peștera „Emil Racoviță" și Peștera Surprizelor. Aceste săli au o arhitectură ciudată: de la podea au o formă de semicerc, care pe parcurs se lărgește, devenind mai spațioase. Peștera se numește a Răposaților datorită faptului că deasupra ei sunt așezate morminte.

Peştera răposaţilor este inclusă în:

> Ruta turistică N10. Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.