satul Dobruşa, raionul Şoldăneşti

Mănăstirea Dobruşa cu hramul Sfântul Mare Ierarh Nicolae (mănăstire de călugări) se află în satul Dobruşa, raionul Şoldăneşti la 100 km de capitala Chişinău și a fost întemeiată în anul 1772 de monahii Ioasaf de la Probota şi Eufimie de la Curchi.

Mănăstirea este închisă în anul 1959 iar în anul 1960 aici se instalează o casă de copii cu handicap. Biserica Schimbarea la Faţă, este transformata în club iar biserica Sfântul Ierarh Nicolae devine depozit de alimente. Cimitirul mânăstirii este nivelat, crucile sunt scoase, iar pe locul lui se construieşte un teren sportiv. Mânăstirea este redeschisă în anul 1994. În anul 1997 se termină restaurarea bisericii Schimbarea la Faţă. De curând, s-a încheiat restaurarea bisericii mari, cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae. Biblioteca mănăstirii s-a îmbogăţit cu peste trei mii de volume de carte ortodoxă, donate de părintele Sofian.

Mănăstirea Dobruşa este inclusă în:

> Ruta turistică N11. Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.