satul Cobâlea, raionul Şoldăneşti

Biserica de lângă Stejarul lui Ștefan cel Mare de o vârstă de 700-750 de ani, bustul lui și clopotnița bisericii, separată de edificiul central, formează un ansamblu de obiecte cultural-geografice de interes internațional.

Stejarul este un monument ocrotit de stat şi este cel mai vechi arbore din Europa de Sud Est. Satul Cobîlea este renumit prin perseverența cu care oamenii de aici păstrează amintirea popasului lui Ștefan cel Mare în localitatea lor, organizând festivaluri de comemorare a acestei personalități ilustre din istoria Moldovei, cel mai important fiind Festivalul Folcloric "La Umbra Stejarului".

Stejarul lui Ştefan cel Mare este inclus în:

> Ruta turistică N11. Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.