satul Cobâlea, raionul Şoldăneşti

Una din cele 2 biserici ale satului este identificată cu cele mai vechi monumente ale culturii religioase din Republica Moldova. Biserica de piatră de la Cobîlea (arhitector Rober Curt), reprezintă un monument de arhitectură de excepție, ctitorită între anii (1806 - 1812), de Nicolae Catargiu.

Clopotnița bisericii, separată de edificiul central e un fel de arc de triumf, o intrare în curtea bisericii, fiind inspirată de Porțile Sfinte din Chișinău. De asemenea, în curtea bisericii se află și bustul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, unul dintre cele mai reușite din Republica Moldova.

Biserica "Schimbarea la faţă" este inclusă în:

> Ruta turistică N11. Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.