orașul Taraclia

Olimpii Panov (1852-1887) este erou naţional al Bulgariei (celebru ofițer de artilerie), participant la bătălia de la Plevna din 1877-1878. Plevna, în bulgară Pleven, cu o populație de 140.000 de locuitori, este situat într-o regiune agricolă în inima Câmpiei Dunărene - la 170 km de Sofia, 320 km vest de Varna şi 40 km la sud de Dunăre (Turnu Măgurele), înconjurat de dealuri joase.

Plevna a fost locul în care erou național bulgar Vasil Levski a stabilit primul comitet revoluţionar în 1869, parte a reţelei sale revoluţionare naţionale în care a fost și Olimpii Panov. Orașul a fost o scena de luptă majoră în timpul Războiului Ruso-turc din 1877-1878.

Succesul în acest războii s-a datorat în bună măsură a armatei ruse și armatei române care au obținut o victorie asupra lui Osman Pașa. În orașul Taraclia a fost deschisă Casa memorială a lui Olimpii Panov și Teatru Dramatic Bulgar îi poartă numele marelui erou național bulgar.

Casa memorială  este inclusă în:

> Ruta turistică N14. Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.