satul Talmaza, raionul Ștefan Vodă

Talmaza este un sat mare şi frumos şi e la o distanţă de 40 km de cetatea Tighina şi de 100 km depărtare de municipiul Chişinău. Deşi satul este situat în lunca Nistrului, având şi terenuri agricole irigate, îndeletnicirea principală pare să fie, totuşi, viticultura. Viile se află pe povârnişurile înalte de unde se deschid panorame frumoase asupra împrejurimilor din valea Nistrului.

Gospodăria viticolă "Talmaza" reprezintă un obiectiv turistic care trezește mult interes pentru turiști. Gospodăria în cauză, oferă turiștilor curioși informații privind procesul tehnologic de obținere a vinului, de asemenea desfășoară excursii în cadrul gospodărie care include vizitarea beciurilor de păstrare a vinului, care se încheie cu invitarea turiștilor în sala pentru degustația unde turiștii au ocazia să savureze cele mai remarcabile vinuri ale acestor meleaguri.

Gospodăria viticolă „Talmaza" este inclusă în:

> Ruta turistică N16. Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.